Maaeluministeeriumi kampaania „Kala kõlab hästi“ raames soovitakse innustada kooliõpilasi kalatooteid proovima ning ise kalaroogi valmistama, samuti kasvatada teadlikkust kala kasulikest omadustest.
Värske uuring näitab, et kalatarbimine täiskasvanud Eesti elanike seas on vaiksel tõusukursil. Kahtlemata mõjutavad kodused toitumisharjumused omakorda lapsi. Võimalus väiksemas või suuremas seltskonnas üheskoos kokata aitab kaasa mereriigile kohase trendi jätkumisele ja annab läbi vahetu kogemuse lapsele teadmise, et ta saab kala valmistamisega ka ise kenasti hakkama. Kampaania kestab ajavahemikul 10. jaanuar kuni 20. veebruar. Seejärel loosib maskott Siia-Miia kõigi kalatoitude tegijate seast välja kaks õnnelikku seltskonda, kes pääsevad koos Estonia Resort Hotel & Spa restoran Noot peakoka Rudolf Visnapuuga süüa valmistama. Lisaks on välja pandud arvukalt eriauhindu.
Meie kooli 3.klassi klassijuhataja ettepanekul valimistati 16. veebruaril, kui oli koolis iseseisev õppepäev, koostöös Noarootsi Lokaaliga kalatoite. Retseptid valiti välja raamatust "Meie maitsete Noarootsi". Ja nii võtsidki 3.-4.klassi poisid ette kohaliku kalamehe paneeritud räimed, mis mõned päevad varem ühiselt puhastati, tüdrukud aga asusid haugikotlette voolima. Võis valmisid krõmpsud porganid ja blendris spinatimajonees, lisandiks kõrvale roheline salat. Köögist eemal tometas teenindusseltskond, kes kattis laua ja serveeris toidu.
Aitäh Kevinile, kes selle toreda kokkamise ülesse filmis ja lastele, kes olid parima, keda juhendajad endale soovida võivad!
Aitäh Evale, kes lastele köögis abiks ja toeks oli ning meiega vahvat ettevõtmist jagas!